Kender du dine bedste og mest personlige farver?

Der findes over 4 millioner farver som vi kan sætte navn på. Hvis vi skulle tage alle de farvenuancer frem, som du kan anvende, ville du have en farveguide med over 100.000 farvenuancer. Denne artikel koncentrere sig om dine mest personlige farver og, hvordan du kan bruge dem i garderobeplanlægningen. Når du har lært, hvad der står heri er du kommet langt. Du kan vælge personlige farver, klæde dig enkelt, planlægge din garderobe og gøre den så anvendelig og kombinationsrig som muligt.

Hud, hår og øjne.

Du har 3 personlige farver, din hud, hår og øjenfarve, som altid giver en spændende kombination i påklædningen. Din hud, hår og øjenfarve er altid dæmpede farver og passer udmærket som basisfarver.

En kombination som altid bliver meget personlig og smuk, er din egen hud, hår og øjenfarve i kombination. Prøv en jakke og bukser i din hårfarve, en skjorte i din hudfarve og tilbehør i din øjenfarve.

 

 

Komplementærfarver

Til din hud, hår og øjenfarve har du dine komplementærfarver. Komplementærfarver er farver som ligger overfor hinanden i farvehjulet. I kombination forstærker disse farver hinanden. Det betyder, at hvis du bruger komplementærfarven til din hudfarve, forstærker du din hudfarve. Hvis din hud stammer fra den røde farvefamilie er komplementærfarven blågrøn. Du kan vælge en klar, dæmpet, lys eller mørk nuance af den blågrønne. Et kombinationsforslag til tøj er, din hudfarve og komplementærfarven til din hud, eller din hårfarve og komplementærfarven til dit hår. Det samme kan du gøre med din øjenfarve. Du gentager først din hud eller hårfarve og senere andvender du en komplementærfarve for yderligere at forstærke farven.

Farvetoner

Forestil dig, at du ser dig selv på et sort-hvidt billede. I dit farvekort har du farvenuancer som ligger tæt på din egen lys til mørkhedsgrad. Hvis du har en lys hud, et mørkt hår og lyse øjne, kan du vælge at klæde dig i en mørk jakke, lys skjorte og lyse smykker. Så har du gentaget dine egne farvetoner.

Basisfarver

Basisfarver er de vigtigste farver i din garderobe. De er grundlaget for en velfungerende og kombinationsrig garderobe. Basisfarverne bør være dæmpede, så de let kan kombineres med andre farver. Basisfarverne er farver, om man kan sammensætte med stort set alle andre farver. Vi anvender ofte tøj i basisfarverne, så derfor bør farverne være dæmpede.

En dæmpet farve er ikke lige så genkendelig som en klar farve, men kan anvendes ofte uden at blive husket. Klare farver kan vi huske. Anvender du ofte en og samme farve bliver du hurtigt “Hende som altid har ….på”.Køber du f.eks, en klar rød vinterfrakke, som du altid har på, kan du være sikker på, at når nogen skal forklare hvem du er, henviser de til”Du ved, hende med den røde frakke”.Det er ikke en fejl at anvende farver på den måde, men vil du have, at det skal se ud, som om du har en stor garderobe, bør du satse på en god basis, og anvende de klare tilsætningsfarver til at variere med.

Basistøj bør være af høj kvalitet og være tidløse, enkle modeller. Et stykke basistøj skal du kunne have i 6-8 år inden det bliver slidt eller umoderne. Køb derfor ingen “trendy” beklædning til din basisgarderobe, da du ikke kommer til at anvende dette tøj mere end en til to sæsoner.

Det tager tid at opbygge en basisgarderobe.

Beregn ca. 2 år inden du har en komplet sommer og vinter basis, men belønningen bliver til to til trehundrede muligheder at variere imellem bare imellem dine 20 basisdele. Det er sandelig arbejdet værd at bruge basis i sin garderøbe.

Tilsætningsfaver/Modetøj

Tilsætningsfarver er klare farver, og klare farver bliver vi hurtigere trætte af end dæmpede. Brug derfor ikke for store summer til tøjkøb i tilsætningsfarver. Anvend dem sammen med dine basisfarver for at få en variationsrig farveskala i din garderobe. Lad os sige, at du har et par marineblå bukser, dem kan du anvende ofte og du kan variere bukserne med tilsætningsfarverne. Tilsætningsfarverne tager opmærksomheden, basisfarverne holder sig i baggrunden.

 

Find frem til dine bedste og mest personlige farver med vores fleksible Colour Direction system. 
KLIK HER og vælg ud fra beskrivelserne det, der passer bedst på dig. Tryk send, så modtager vi dit skema, og ud fra dette laver vi et farvekort, som viser dig Dine 16 bedste farver nær ansigtet, Din bedste makeup – Garderobe-opbygning og link til denne sæsons farver der passer bedst til dig  Pris 198,00 kr. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *