Farver og farvernes påvirkning

Alle har et forhold til farver.

Du er omgivet af farver og kan sikkert lide nogle bedre end andre. Hvorfor? Smag og behag, siger man ofte. Men måske er farver mere og andet end det, du indtil nu har troet. Farver er mere end dekoration og glæde for øjnene.

Farver er energi!

De syv farveenergier finder du i sollyset. Uden sollys – intet liv på vor klode. Forestil dig regnbuen, som du hverken kan tage eller føle på. Du ved ikke, hvor den begynder og hvor den ender. Alligevel ved du, at regnbuen eksisterer. Vi kan bruge farver bevidst for at lære os selv bedre at kende.

Mennesket er født med muligheder for at gøre brug af alle farveenergierne. Mennesket udvikler sig i en farveskala. Fra fødslen i lys rosa til rød og orange i puberteten, videre til grøn og blå og frem til indigo og violet i voksen alder.

Mennesket er et smukt og fasinerende syn for de som ser med andre øjne end dem, vi er vant til at bruge. De farveenergier, som omslutter os, taler deres eget sprog og er et billede af, hvordan vi har det med os selv. Alt lige fra hvordan vores fysiske helbred til følelsesmæssige og mentale forhold, vises gennem farver i vores aura.

Hvis alle vore energipunkter eller chakraer er i balance, vil vi se alle regnbuens farver rent og klart. Men hvis energien ikke flyder jævnt og fint langs vores rygrad er der forstyrrelser på et eller andet plan. Hele livet stræber vi efter at være i balance, både følelsesmæssigt, mentalt og fysisk.

Farver påvirker dig gennem naturen, maden du spiser, gennem farverne på dit tøj og interiør. Du har alle disse farveenergier i dig, de påvirker dig og er med til at danne din personlighed.

Skønhed og velvære kommer både indefra og udefra.

Når din hud er bleg, du føler dig træt og har mørke rande under øjnene, trænger du til rødt. Den røde energi vil få blodet til at strømme til din hud og give dig glød og varme. Den røde energi finder du  bl.a. i rødbeder og lever, den styrker dit blod og får de blå ringe under øjnene til at forsvinde.

Er du tung og træt og ved at opgive det hele, så er det den orange energi du trænger til. Den giver dig vitalitet, den hjælper dig til at kunne glæde dig over nuet, så du får lyst til at le og danse.

Er dine øjne trætte og mangler de gnist og liv, trænger du til gult. Den gule farve giver dig mental energi og nysgerrighed. Du får gnist i øjnene, sjælens spejl, og har du meget gul energi, vil alle kunne se det.

Er dit smil stivnet og er læberne stramme og hjertet fuld af angst, kan det betyde at du trænger til den grønne energi. Den grønne energi strømmer gennem dit hjerte, et hjerte som banker for at glæde og hjælpe sine medmennesker.Læberne bliver igen fyldige, varme og energi vil strømme ud fra dig.

Er dit hoved tungt og kører alting bare rundt for dig og kan du ikke holde orden på tanker og ord, trænger du til blåt.Den blå energi vil skabe koncentration, klarhed og kontrol over tanker og handling.

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet, trænger du til indigo energi. Den vil give dig følelsen af at være med, at være en del af universet. Alt har en sjæl, og dyr og blomster bliver dine venner. Selvfølgelig vil dette afspejle sig i dit væsen.

Føles dagen lang, livet tungt og vanskeligt at leve er det antagelig violet du trænger til.Den violette energi vil give dig inspiration og en følelse af at være helt speciel, og det er du jo!

Vi bruger forskelligt farvebrændstof.

Farver er som sagt energier, og vi har brug for disse energier for at være et vitalt, klart tænkende, sprudlende og givende menneske. Farverne i regnbuen er energien i din kraftstation. Ingen er bare en farve.Vi er alle en regnbue af farver. Nogen har måske flere fysiske farver som rød, orange og gul. Andre flest blå, indigo og violette farver. Det er jo det der gør, at vi er forskellige.

Få kendskab til, hvad hver farve står for og hver farves egenskab.

www.myenergyworld.dk kan du lære alt om farver og farveenergi og teste dine farveenergier.

Besøg siden og få masser af farverig inspiration og nyttig viden om farver og energi.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *