Sådan får du styr på dit klædeskab

Garderobeplanlægning

Hvad er garderobeplanlægning og hvorfor er det vigtigt? 

Garderobeplanlægning er, at du bruger tid på at planlægge sammensætningen af dit tøj, med det formål at se bedst mulig ud i alle de forskellige situationer du er i både på job og i fritiden

10 trin til oprydning i klædeskabet

Trin 1 – Sæt god tid af til at gennemgå dit klædeskab.

Start med at tage tøjet ud og lægge det på sengen. Bliver tøjet hængende på bøjlerne er det så let at ”bladre” videre. Er det først ude, er du nødt til at tage stilling.

Trin 2 – Bliv bevidst om dine roller.

Det er vigtigt at finde en personlig stil som passer til din livsstil og at du har det tøj som gør, at du føler dig godt tilpas, og som passer til de situationer du kommer i.

Livsstil er forbundet med hvilken slags job og fritidsinteresser du har, og i hvilken familiesituation du er i.  Det er ikke vanskeligt at se, at en karrierekvinde med en ledende stilling har brug for noget helt andet i sit garderobeskab end en hjemmegående kvinde med 3 små børn.

De fleste af os tager i vore dage hånd om mange roller, så vi behøver tøj tilpasset alle disse situationer. Hvilke “roller” har du?  Tænk igennem, hvad du behøver af tøj: på jobbet, til egne og andre familiemedlemmers fritidsinteresser, på rejse, og til selskab.

Trin 3 – Fjern alt som minder dig om situationer hvor du følte dig mislykket eller fortabt. Fjern alt tøj som bærer stemplet “dårligt selvbillede” eller minder dig om vanskelige ting.

 Trin 4 – Fjern alt du ikke bruger i dag på grund af forkert størrelse.

Har du tænkt at slanke dig så er det godt, men fjern alligevel alt det du ikke kan bruge I DAG.  Det hjælper dig ikke at have en masse tøj du ikke kan få på, eller som er for stort.  Har du tøj du skal kunne bruge igen så læg det i en kasse på loftet til du kan bruge det.

Trin 5 – Fjern alt du ikke har brugt i løbet af de sidste 12 måneder.

Vær hård – vis ingen nåde.  Undtagelsen her kan være selskabstøj som sjældent bliver brugt.

Trin 6 – Fjern alt tøj i forkerte farver og stil.

Få en personlig farve- og stilanalyse.  Det er ingen luksus, men en investering du snart har tjent ind igen.  Farverne og snittet i dit tøj arbejder med dig eller imod dig.  Du skal se så godt ud som muligt hver dag.

Trin 7 – Fjern alle unødvendige gentagelser.

10 hvide bluser er det ingen som behøver.

 Trin 8 – Lav en oversigt over hvad du har i dit skab.

Trøjer, bluser, bukser, nederdel, jakker, frakker, veste, kjoler, sko, tørklæder, smykker, hatte, undertøj og strømper.

Trin 9 – Lav en oversigt over det du behøver.

Læg den i din taske.  Køb kun det som står på listen.

Trin 10 – Brug en dag om året til at sanere og planlægge din fremtidige garderobe. Ved at gennemføre dette har du garanteret reduceret mængden at tøj i klædeskabet, men du har ikke reduceret mængden af tøj, som du bruger og ser godt ud i.

DOWNLOAD GARDEROBEPLANLÆGNINGS SKEMA

 God fornøjelsen og held og lykke med din nye garderobe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *