Skab dit bedste personlige look

april-earth03316083-c2ec-44fc-a3c0-76f3f592a90a

Er din silhuet lige op og ned eller med kurver?

Mange stilkonsulenter og bøger omkring figurtyper, deler kvinders kroppe ind i 10 eller flere former – rund, pære, æble, timeglas, etc. og giver råd i forhold til disse. Imidlertid er kvinders kroppe ikke så enkle eller ens.

En pæreformet kvinde kan foreksempel være lille med lille barm og slank talje, mens hendes pæreformede søster kan være høj med stor barm og ingen talje. Det vil være forkert at give dem præcis samme stilråd bare fordi de begge har smallere skuldre end hofter.

For, at du kan føle dig godt tilpas og se godt ud i dit tøj skal tøjet passe perfekt og se ud som om det er syet til dig. Ikke mange af os kan nyde godt af den luksus det er at få skræddersyet sit tøj, men ved at opnå en fuld forståelse for din krop og dens gode og knap så gode sider, kan du opnå det perfekte look. Din krop er unik, den består af den totale sum af alle dine forskellige proportioner.

Definer din kropsfacon.

Det er tid til at finde spejlet frem og helst et i fuld højde. Du har måske ikke så let ved, at skulle kigge på dig selv i et stort spejl kun iført ganske lidt eller tætsiddende tøj, men det er nødvendigt for at finde frem til dine proportioner.

Du skal kun kigge på din silhuet – også kaldet din udvendige linje. Hold dine arme lidt ud til siden og stå med samlede ben. Lad være med at kigge på om du har stor eller lille barm, topmave eller andre figur udfordringer, dette har noget med dine proportioner at gøre og dem vil jeg komme ind på i et senere indlæg.

Kig nu på følgende:

Skuldre – brede og lige eller mere smalle og skrå?

Brystkasse – bred og lige eller smal og skrånende ned mod taljen?

Talje – klart synlig eller meget lidt forskel mellem brystkasse og hofte?

Hofter/lår – fyldige i forhold til talje eller mere lige op og ned i forhold til taljen?

Lægge – kurvede og skrånende ned mod anklerne eller mere lige hele vejen ned?

Hvad så du mest af?

En lige ydre linje er stadig feminin. Faktisk har de fleste supermodeller en ret lige kroppe, lige skuldre, bred brystkasse, knap så synlig talje og flade/smalle hofter og lår.

En kurvet linje betyder ikke at man er tyk! Mange forbinder kurver med overvægt og det er ikke nødvendigvis sandt. Du kan være meget slank og stadig have en kurvet krop. Faktisk har størstedelen af meget overvægtige kvinder en lige kropsform. Deres skuldre bliver bredere, brystkassen og taljen bliver bredere og læggene bliver tykkere og mere lige.

Selv om du tager nogle kg på vil det ikke ændre din kropslinje dramatisk. En kurvet krop skal tage adskillige kg på for, at blive lige og ingen kur vil kunne give en smal talje til en lige krop med bred brystkasse

Guidelines når du skal vælge tøj.

Faktisk er det meget enkelt. Hvis du har en lige kropslinje vil tøj som er mere lige i snittet få dig til at se godt ud og til at føle dig godt tilpas. Hvis din kroplinje er mere kurvet, vil tøj med lige snit ikke passe så godt eller få dig til at se godt ud, hvorimod mere kurvet snit vil få dig til at se fantastisk ud.

Kunne du forstille dig Madonna i en dobbeltradet jakke?

Svaret er sikkert nej! Det er derfor, at du aldrig skal købe tøj bare fordi det ser godt ud på andre eller på en model i damebladene. Det er deprimerende at stå i prøverummet og prøve tøj i den rigtige størrelse og alligevel se et frygteligt syn i spejlet. Måske hænger tøjet ved skulderlinjen, er for løs ved taljen og sidder for stramt rundt om hofter, mave og bagdel. Grunden er, at det er den forkerte form, ikke nødvendigvis den forkerte størrelse.

Vælg tøj med minimal fokus på taljen hvis du har en lige figur og tøj med form og bevægelse hvis du har en kurvet figur. Hver sæson er der altid tøj som er lige og tøj som er mere kurvet. Når du er bevidst om din udvendige linje vil du være i stand til at vælge din mest flatterende stil år efter år.

Husk også at tænke på din ansigtsform (indvendig linje) når du vælge udskæring på toppe/jakker/kjoler. Du behøver ikke at tage din ansigtsform i betragtning når du vælger tøj til den nederste del af kroppen – her er din kropslinje mest vigtig.

En personlig Stylist er ikke kun for de kendte.

Det er nu muligt at bestille vores unikke StyleProFile service udviklet af Carol Spenser. StyleProFile vil give dig nyttige og personlige stil-, farve-, garderobe-, mode- og skønhedsråd, som gør dig flot og selvsikker, og hjælper dig med at undgå dyre fejlindkøb fremover.

Bestil din StyleProFile online

StyleProFle
Komplet StyleProFile Mappe til en værdi af 675,00 kr.

Udfyld skemaet online og få en personlige mappe tilsendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *