Sådan pakkes feriekufferten – let og hurtigt

feriekufferten 3

Uanset om det er en forretningsrejse eller en ferie, er pakningen en udfordring for de fleste. Hvis du ikke er den perfekte kuffertpakker, er der en række tips at lære, som gør pakningen meget nemmere for dig

Det første trin er at planlægge forud

Feriekufferten 2

At pakke i en fart er den største fejl, som mange der rejser gør. Har du nogensinde selv pakket i sidste øjeblik, og savnet vigtige ting, da du ankom.? Uanset om du skal på forretningsrejse eller på ferie skal du starte i dit klædeskab for at få alle de uundværlige ting, som du behøver, med. Lav en liste over de forskellige arrangementer, du skal med til og derefter en liste over, hvilket tøj du som minimum behøver. Når du starter med dette i god tid, vil du sandsynligvis opdage, at du har fjernet mange af de ting, du først lagde frem, når du rent faktisk pakker din kuffert

Din kuffert

Det allerbedste er kun at bruge en lille kuffert med hjul. Den kan du have med som håndbagage. Sørg for at dit navn og privatadresse er på bagagens inderside. Brug din firmaadresse uden på din bagage. Hvis du ikke har en firmaadresse, så brug dit rejsebureaus adresse. For nemmere at genkende din bagage er det en god ide at binde et tørklæde eller et stykke snor i en klar farve om håndtaget. For at undgå krøllet tøj kan du hænge en renseripose omkring hvert stykke tøj. Tøjet glider så mod hinanden i stedet for at gnide og gnubbe henover hinanden.

Vigtige ting i håndbagagen

feriekufferten 4

Hvis du skal ud at flyve er det vigtigt at have følgende med i din håndbagage. Din medicin og/eller vitaminer, som du tager, og en tandbørste. Bruger du kontaktlinser, bør du have dit kontaktlinseetui, eller ekstra linser og kontaktlinsevædske med dig. Luften i et fly er som regel meget tør. Tag en god håndcreme med til at pleje tørre hænder på rejsen. Husk også de vigtigste makeupprodukter i håndbagagen.

Vælg en taske der passer til behov og stil

feriekufferten 5

Nogle kan lide en moderne skuldertaske med mange rum. Den store åbning gør det nemt at komme ned i den. Andre foretrækker måske en rumopdelt taske, som kan hænge i ens bælte, eller en lille skuldertaske. Vær opmærksom på dit pas. Hav det altid et sikkert sted når du rejser udenlands. Det er også en god ide at lave en fotokopi af passet, både en til at have i bagagen og en til at efterlade hjemme. De små tasker er eksempler på tasker til lidt finere brug og til forretnings brug. De er nemme at pakke i kufferten og passer til enhver lejlighed. Den skotskternede rejsetaske er et supplement til kufferten. Det er altid en god ide at have en sammenklappelig rejsetaske i et tyndt materiale

At rejse fra et klima til et andet er virkelig en udfordring.feriekufferten 6

Vær beredt på regnvejr.Det er altid vigtigt at have et neutralt stykke overtøj, der kan kombineres med det medbragte tøj. En cardigan eller et sjal er altid godt at have med. Hvis det er køligt og alle tæpperne i flyet er i brug, vil det helt sikkert gøre turen mere behagelig, hvis du har noget varmt overtøj med. Vær også forberedt på regnvejr. En letvægtsregnfrakke, der kan foldes sammen i en lille pose, er utrolig praktisk. Hvis du vælger ikke at tage en regnfrakke med, så tag en lille paraply med. Den optager ikke meget plads, og kan  være din redning i tilfælde af regn.

Rejsegarderoben- Sko

feriekufferten 7

Når du rejser, bør du maksimum tage tre par med. Hav det ene par på , og pak de to andre ned.Læg dine sko i bunden af kufferten ved hængslerne.De bliver liggende der og du undgår at de roder rundt i tøjet på grund af deres vægt.Tunge ting bør ligge i bunden.Et andet godt tip er at komme småting ud i tæerne og hælene på dine sko. Pak dine sko ind i lynlåsposer eller i gamle sokker.

En fornuftig rejsegarderobe

feriekufferten 8

Den bedste rejsegarderobe er bygget op omkring en eller 2 farver. Vælg to basisfarver, som klæder dig. Hvis du planlægger din rejsegarderobe omhyggeligt, kan du nøjes med en kuffert. Vær opmærksom på hvilket materiale det tøj,du har på og vil pakke ned, er lavet af. Det er af stor betydning. Silke er et behageligt og let stof. Strik og lette uldblandinger, og alle typer stof der ikke krøller er gode at have med på rejsen. Læg mærke til de 2 basissæt der er vist på billedet. Tænk på alle de kombinationsmuligheder, du har fornøjelse af med kun 2 basis sæt.

Bluser og skjorter

feriekufferten 9

Sæt en bluse med eller uden ærmer i en kontrastfarve til dine to basis sæt. Sådan en bluse kan gøre sættene mere uformelle, og vil komplimentere dine egne farver og få dig til at se mere spændende ud. Med skjorter kan du hurtigt skifte stil, og de kræver kun lidt plads i din bagage.

Kjoler

feriekufferten 10

Skal du med til noget der kræver lidt pænere tøj, vælg så at tage en kjole med, som passer til en af jakkerne. Uanset om du har jakken på eller ej, vil din påklædning være perfekt til en festlig lejlighed.

feriekufferten 11

Husk, at der er ikke noget nemmere at pakke ned end en piskesmældsnederdel.Sno den sammen i en knude og læg den i et af hjørnerne af din kuffert. Jo mere du snor den, jo pænere er den,når du skal have den på.

Uformelt tøj

feriekufferten 12

Man har også brug for uformelt tøj. Det er vigtigt at slappe af. Tag et par shorts, et par leggings eller et par piratbukser og endnu en top med.

Sådan pakkes feriekufferten

feriekufferten 13

Nu får du nogle tips om, hvordan du kan undgå, at dit tøj er krøllet,når du ankommer ti l dit bestemmelsessted.

Husk: Jakke, bluser og skjorter skal knappes, og alt skal fjernes fra lommerne.Når du pakker bukser eller nederdele, lægge s det første par bukser eller den første nederdel med linningen liggende ned over indersiden af den ene af kuffertens kanter. Lad resten ligge ud over siden.

Læg endnu et par bukser eller en nederdel på samme måde i den anden ende af kufferten.Placer nu en jakke, en skjorte eller en bluse med halsudskæringen ved kuffertens lange inderside og resten af stoffet ud over kanten.Fold ærmerne sammen, hvis halsudskæringen hænges ud over kanten, som på billedet.

Når tøjet lægges i renseriposer eller med papirlommetørklæder imellem tøjet, forhindrer man også, at tøjet krøller. Hvis du har nogle striktoppe, strækbukser, sweatere eller andre ting i bløde materialer med, skal du rulle dem sammen,og placere dem i midten af bukser,nederdele og jakker, samt helt ud ved kuffertens sider, hvor det overskydende stof hænger ud over. Når du folder det overskydende stof ind i kufferten, vil de sammenrullede ting forhindre,at der kommer uønskede folder i tøjet.

Huskeseddel til kuffertpakning

feriekufferten 14

Start med at lægge og hænge det tøj frem , som du mener du skal have med. Undersøg, hvordan vejret er der hvor du skal hen. Hav altid en toilettaske klar med små rejsestørrelser i hudpleje og makeupprodukter, medicin og en tandbørste. Hav altid en letvægtsjakke eller blazer med på selve rejsen. Sørg for at du i din håndbagage har de ting du har brug for, for at klare dig en dag eller to, hvis resten af din bagage skulle blive væk. Dette inkluderer toilettasken med små rejsestørrelser, makeup og et eller 2 stykker tøj, som kan matches med det tøj, du rejser i.

GARDEROBETIPS

  • En strikbluse
  • Et sæt med jakke, bukser og nederdel, der passer sammen.
  • Et par bukser eller shorts.
  • To bluser eller skjorter
  • Tre par sko inkl. joggingsko eller et par praktiske sko.
  • Undertøj
  • Letvægts jogging- eller træningstøj, der også kan bruges til at sove i.

 Skal du afsted 7-10 dage, vil du desuden få brug for følgende:

  • En jakke mere eller en cardigan eller vest der matcher det øvrige tøj.
  • Yderligere to bluser eller skjorter
  • Endnu et par bukser.

Det tøj du har på mens du rejser, skal være inkluderet i ovenstående. Hvis det er en ren fritids tur, bør du kun have uformelt tøj med. Hvis du skal på forretningsrejse, bør du pakke i overensstemmelse med de møder og andre arrangementer, som du skal deltage i.

Afsluttende tips:

Sørg for at du kan bruge hvert stykke tøj mindst to gange og gerne flere gange. Du kan altid mikse, matche og bruge tilbehør ved forskellige lejligheder. Når du skal vælge, hvilke sko du vil have med, tænk så på, hvor mange forskellige formål, du kan bruge hvert par sko til. Skoene skal kunne bruges til mere end et formål. Tag kun dyre smykker med, som d u har på hele tiden. Uundværlige ting på selve rejsen omfatter tandbørste, tandpasta, shampoo, hudpleje- og makeupprodukter. Medbring også en rejseføntørrer, der kan foldes sammen, i tilfælde af, at der ikke er nogen på dit hotelværelse. Få lavet tre kopier af dine kreditkort, kørekort, pas osv. Efterlad en af kopierne hjemme, en i din håndtaske og en i din bagage.

Rigtig god fornøjelse og god rejse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *